Министерството на регионалното развитие и благоустройството под ръководството на министър

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството под ръководството на министър
Коментари Харесай

Цеков инициира мащабно финансиране за обновяване на общините в България

Министерството на районното развиване и благоустройството под управлението на министър Андрей Цеков е подписало 723 съглашения за общо 1,942 милиарда лв. с 191 общини по цялата страна. Целта е финансиране на предпочитани планове за развиването и благоустройството на обитаемоте места, както е заложено в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година

Тази самодейност акцентира уговорката на държавното управление към възстановяване на инфраструктурата и качеството на живот в общностите.

„ С тези планове вършим скок, а не крачка в обновяването на обитаемоте места “, разяснява министър Цеков, наблягайки амбициозния план зад тези дейности.

Сред финансираните планове се открояват обилни вложения в ремонт на ВиК уреди , общински пътища и улици, както и благоустроиствени действия, включващи ремонт на паркове, алеи, и площади. Средствата ще подкрепят и развиването на спортната инфраструктура и ремонт на общински здания, като по този метод се покачва публичната стойност и достъпността на оборудванията в общините .

Министър Цеков също по този начин изрази признателност към общините за навременното подаване на плановете и акцентира напъните на екипа на министерството за подписването на споразуменията преди началото на строителния сезон.

„ Екипът в Министерство на регионалното развитие работи изключително, с цел да подпишем всички съглашения преди началото на строителния сезон, тъй като в този момент е времето да се работи “, прикани той, акцентирайки на нуждата от дейно потребление на времето за реализация на плановете .

Значението на тези планове целят освен възстановяване на инфраструктурата , само че и обезпечаване на стабилно развиване на районите. Министърът показа своето терзание по отношение на евентуалния дефицит на строителни компании и проектанти , което може да затрудни реализацията на всички планове и акцентира значимостта на европейските средства за развиването на страната.

Как ще се популяризират черноморските общини пред туристите?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР