Министерството на регионалното развитие и благоустройството е в състояние да

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е в състояние да
Коментари Харесай

Цялата второкласна пътна мрежа ще влезе в обхвата на тол системата

Министерството на районното развиване и благоустройството е в положение да предложи поетапно въвеждане на новите тол цените, като от 1 юли да влезе единствено половината от нарастването, което беше планувано, само че за целия обсег на второкласната пътна мрежа.

Останалите 50 на 100 от нарастването да влезе от 1 януари идната година. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов при започване на срещата с представители на транспортния отрасъл. На нея ще бъдат разисквани измененията в работата на тол системата, които до момента бяха дискутирани в работната група. Това ще даде мечтаната от сектора предвидимост, добави министърът.

Предложението на бизнеса бе да бъдат въведени поетапно новите тол цени с проценти нарастване в друг интервал.



По другото предложение на сектора за въвеждане на отстъпка от тол таксите на база изминато средномесечно разстояние и за Данък добавена стойност върху тол таксите, министърът сподели, че към този момент е приказвал с финансовия министър и пое ангажимент да се приготви мнение и по двата въпроса. Ако е допустимо върху събрани тол такси да се дават такива, да ги назовем за размер отстъпки, и бюджетът разрешава, сигурно от моя страна ще имате поддръжка за въвеждане на такава система през тези последващи шест месеца, сподели министърът.

По отношение на Данък добавена стойност върху тол таксите до месец се чака да има изясненост и по този въпрос. " Имаме задоволително време да бъде прибавен подобен метод, в случай че е вероятен, по настоящето законодателство ", добави министърът.

" По предлагането за повишение на събираемостта от контролната активност по претрупаните коли сме в синхрон и идващите 6 месеца поемам ангажимент да се вкара такава ефикасна система, която да не дава опция да бъде заобикаляна ", съобщи още Караджов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР