Министерството на промишлеността, търговията и туризма на Испания ще отпусне

...
Министерството на промишлеността, търговията и туризма на Испания ще отпусне
Коментари Харесай

Испания дава 150 000 евро на предприятия, за да въведат 4-дневна работна седмица

Министерството на индустрията, търговията и туризма на Испания ще отпусне до 150 000 евро на дребни и междинни предприятия, които вкарат четиридневна работна седмица , без да понижават заплатите на чиновниците, заяви RTVE.

Инициативата на управляващите попада в проекта за пилотен план, който се чака да бъде показан през идващите дни. Предприятията ще би трябвало да съкратят работната седмица на чиновниците си с най-малко 10% и да се придържат към този проект най-малко две години. Очаква се самодейността да обхване 60-70 МСП.

Общият бюджет на плана е 10 млн. евро. Това беше контрактувано сред държавното управление на кралството и партията " Мас Паис ", когато последователите на политическата мощ поддържаха плана за държавен бюджет за 2022 година

По-рано управляващите в Португалия също оповестиха проекти да опитват с въвеждането на четиридневна работна седмица както в обществения, по този начин и в частния бранш. Но, както заяви „ Ел Паис “, държавното управление на републиката няма да субсидира предприятията, участващи в пилотния план, за приемане на справедлива оценка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР