Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на Инструкция

...
Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на Инструкция
Коментари Харесай

ГДИН ще конвоира вече по специално създадени инструкции

Министерството на правораздаването разгласява за публично разискване план на Инструкция за организацията и реда за реализиране на конвойната активност от чиновниците на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН). Законовата делегация за издаване на инструкцията се съдържа в член 250а, алинея 2 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража (ЗИНЗС), където е посочено, че организацията и редът за реализиране на конвойната активност се дефинират с директива на министъра на правораздаването.

С инструкцията се уреждат организацията и редът, осъществяването, контролът и отчетността, в това число ограниченията за изолираност и защита при реализирането на конвойната активност от надзорно-охранителния състав в ГДИН. Тя обгръща и дейностите по ръководството на конвойната активност за обезпечаване на оптимално систематизиране, вярно потребление на силите и средствата, образуване на взаимоотношението и координацията за осъществяване на поставените задания. Предвижда се конвойната активност да се реализира от чиновниците от надзорно-охранителния състав, които са приключили курс за първична професионална подготовка и са положили сполучливо теоретико-практически изпит.

Ръководството и контролът на характерната активност по конвоиране ще се реализира от основния шеф на ГДИН. С плана се основава по-ефективен механизъм за осъществяване на активността, регламентират се отчетността и контролът на конвойната активност, редът и планът на силите и средствата за конвоиране според от особеностите при осъществяване на конвойната активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР