Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане предложение за редица

...
Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане предложение за редица
Коментари Харесай

Много случаи на домашно насилие, МП предлага законови промени

Министерството на правораздаването разгласява за публично разискване предложение за редица промени в (ЗЗДН) след изострянето на този проблем в изискванията на. Измененията са подбудени от нуждата да се отстранят недостатъци и пропуски в настоящата нормативна база и за осъществяване на рекомендациите на Европейската комисия и на разнообразни контролни и мониторингови механизми по конвенции на Организация на обединените нации в региона на правата на индивида.
Сред основите цели на законопроекта са разширение на кръга на лицата, имащи право на отбрана по реда на ЗЗДН, разширение на кръга на ограниченията за отбрана и установяване на ефикасни ограничения както по отношение на потърпевшите лица, по този начин и по отношение на причинителите, както и разширение на стратегиите за предварителна защита и профилираните услуги за отбрана на лицата, потърпевши от домашно принуждение. Приоритет е обезпечаване на бърза, ефикасна и съответна отбрана и поддръжка на потърпевшите от лица и усъвършенстване на производството за налагане на ограничения за отбрана от домашното принуждение.
 Домашното принуждение и задълженията на хората - цели в работата на омбудсмана Домашното принуждение и задълженията на хората - цели в работата на омбудсмана
Домашното принуждение и задълженията на хората са целите на омбудсмана за 2021 година. Това сподели за предаването „ Добър ден, Българ...
Друг аспект на предлаганите промени е институционалното надграждане, което ще спомогне по-ефективното справяне с казуса. В тази връзка се планува основаване на народен орган, който да е виновен за формулирането, използването и оценката на политиките и координацията на дейностите на органите по предварителна защита и отбрана от домашното принуждение. Ще бъде построен и Централен указател за случаите на домашно принуждение , осъществени на територията на страната или във връзка с български жители, потърсили помощ и поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР