Министерството на правосъдието на Северна Македония изпрати до правителството предложението

...
Министерството на правосъдието на Северна Македония изпрати до правителството предложението
Коментари Харесай

Скопие: Работната група за конституционните промени изпрати проекторешението на правителството

Министерството на правораздаването на Северна Македония изпрати до държавното управление предлагането за конституционни промени, направеното от работната група, оповестиха управляващите.

Кабинетът би трябвало да го прегледа на съвещание и по-късно да го внесе в Народното събрание.

Обикновено държавното управление заседава постоянно всеки вторник, само че към този момент няма информация дали предлагането ще бъде на дневен ред на следващия ден или в различен ден.

На извършено преди 10 дни съвещание работната група одобри решение за нуждата от изменение на Конституцията с насоки за промени и допълнения.

Промените са в Преамбюла, като след бошняшкия етнос се прибавят думите: български етнос, хърватски етнос, черногорски етнос, словенски етнос, еврейски етнос, египетски етнос ".

Засега не е несъмнено дали конституционните ремонти ще бъдат признати в Народното събрание, като се има поради, че опозиционната ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че няма да ги поддържа.

Не по-маловажни в това отношение са дейностите на ръководещите, които неведнъж показаха остри позиции против София и поддържаха законодателство, което със задна дата затри български културни клубове от регистрите, напомня БГНЕС.

За да бъдат признати конституционните промени, е належащо болшинство от две трети или минимум 80 депутати в Скупщината.

Включването на българите в македонската конституция е изискване за продължение на договарянията на страната за участие в Европейския съюз, следвайки така наречен френско предложение, направено по време на председателството на Франция на Съвета на Европейски Съюз, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР