Министерството на правосъдието на САЩ разследва предполагаема корупционна схема, в

...
Министерството на правосъдието на САЩ разследва предполагаема корупционна схема, в
Коментари Харесай

Разследват корупционна схема за помилване от президента в САЩ

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати проверява хипотетична корупционна скица, в която "значително политическо подаяние " се е предложило в подмяна на президентско опрощение и анулиране на присъда. Това проличава от правосъдни документи, огласени през вчерашния ден от основния арбитър Берил Хоуъл от федералния областен съд във Вашингтон, предадоха ДПА и АП.

В мощно редактираното досие от 20 страници от август т.г. липсват имената на обвинените участници в схемата. Но в него се показва, че минимум един от тях е юрист и че е търсено опрощение за лице, наказано за федерално закононарушение, предава Българска телеграфна агенция.

Правосъдното министерство счита, че две лица са работили в "тайна лобистка скица ", която е целяла да убеди висши чиновници в Белия дом да издействат опрощение, без тази лица да са регистрирани като лобисти. Съдията Хоуъл е трябвало да прегледа няколко терабайта данни от 50 цифрови устройства, включително айфони, айпади и харддискове, конфискувани от правоохранителните органи в хода на следствието.

Новината идва дни, откакто президентът Доналд Тръмп помилва своя някогашен консултант по националната сигурност Майкъл Флин, приет за отговорен по обвиняване, че е излъгал пред ФБР за контактите си с съветски представители.

Нито един държавен чиновник не е "предмет или цел " в следствието в Съединени американски щати за предполгаемата скица за парични дарения за Белия дом в подмяна на опрощение от президента на наказани лица. Това съобщи нощес поискал анонимност източник от правосъдното ведомство, представен от Ройтерс и АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР