Министерството на отбраната не е ограничило достъпа до руски сайтове

...
Министерството на отбраната не е ограничило достъпа до руски сайтове
Коментари Харесай

МО: Не сме спирали руски сайтове

Министерството на защитата не е лимитирало достъпа до съветски уеб сайтове и малките екрани на територията на България, оповестиха за " Сега " от ведомството.

" Нямаме законовия лост да го създадем ", споделиха от пресцентъра на МО. Потребители в обществените мрежи се оплакват, че нямат достъп до съветски осведомителни канали. По техни думи от доставчика на интернет услуги са им обяснили, че уеб страниците са лимитирани по разпореждане на Министерството на защитата.

Засега само най-големият снабдител на сателитна телевизия в България - " Булсатком " разгласи, че стопира излъчването на спонсорирания от властта в Русия канал Russia Today. Изпълнителният шеф на компанията Станислав Георгиев съобщи, че това се прави в символ на поддръжка с украинския народ и с цел да се осъди съветската експанзия. Към момента останалите снабдители на телевизия не са съобщили, че ще последват образеца.

В същото време Румъния затваря всички пропагандни уеб сайтове на Москва. Russia Today към този момент няма да се излъчва в Румъния, а уеб сайтът на съветската агитация Sputnik ще бъде блокиран, заяви в понеделник представителят на държавното управление Дан Карубунару, съобщи БГНЕС.

" Съществуват редица ограничения, които румънските управляващи започнаха през този интервал, с цел да блокират някои източници, избрани като разпространяващи подправени вести в подтекста на рецесията в Украйна. От довечера последният оператор, предоставящ телевизионни услуги, ще спре излъчването на Russia Today в Румъния.

Нито един оператор няма да има тази дейна услуга ", сподели той. Подобна мярка е ориентирана и към различен съветски агитационен уебсайт - Sputnik. В лист с уебсайтовете за подправени вести, настоящи в изискванията на украинско-руската рецесия, има още 9 съветски уеб страницата, които ще бъдат блокирани.

Освен това не престават хакерските офанзиви против държавни медии и държавни уеб сайтове в Русия. На страницата на ТАСС се появи известие с броя на починалите съветски бойци в Украйна, а малко по-късно достъпът беше напълно спрян. Беше свален и уеб сайтът на Кремъл Kremlin.ru.

На челната фотография: Сайтът на ТАСС беше свален доскоро
ТЕМА преди 8 минути 286 преди 23 минути 1090 преди 24 минути 368
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР