Министерството на отбраната на Япония планира да наеме до 500

...
Министерството на отбраната на Япония планира да наеме до 500
Коментари Харесай

Япония наема 500 специалисти по космическа и киберсигурност в отбраната

Министерството на защитата на Япония възнамерява да наеме до 500 нови експерти за подсилване на капацитета в региона на галактическата и киберсигурността, оповестява Nikkei Asia. Набирането на огромен брой механически и административен личен състав " е извънредно значимо японските сили за самозащита да извършват отговорностите си ", отбелязва вестникът, като се базира на специалисти от Министерството на защитата.

Предстоящото разширение е най-голямото през последните години и ще бъде включено в настояването за бюджет за финансовата 2024 година В момента във ведомството работят 20 хиляди експерти по галактически въпроси и киберсигурност. От 2019 година Министерството на защитата всяка година уголемява своя механически и административен личен състав. През  2023 година бяха наети 355 нови чиновници.

Специалистите извършват необятен набор от функционалности: от наблюдаване на непознати спътници до осъществяване на проучвания и създаване на ново съоръжение. Те също по този начин поддържат хранилища за муниции и други уреди, употребявани от силите за защита, ремонтират и зареждат с гориво кораби и самолети и охраняват бази.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР