Министерството на отбраната на Украйнс обмисля изпращането на военни призовки

...
Министерството на отбраната на Украйнс обмисля изпращането на военни призовки
Коментари Харесай

Украйна може да изпраща призовки за мобилизация и онлайн

Министерството на защитата на Украйнс обмисля изпращането на военни призовки онлайн за украинците вкъщи и в чужбина. Това заяви в събота министърът на защитата Рустем Умеров пред Suspilne.

" Ако към този момент сме взели решение за категориите, ще изпратим предложения до всички ", сподели той.

Припомняме, че естонският министър на вътрешните работи Лаури Лаанемец по-рано сподели, че страната му е подготвена да помогне за активизирането на украински жители, в случай че Украйна бъде поискана, съгласно естонския вестник Postimees.

" Ние знаем къде живеят тези хора в Естония. Ние сме подготвени да помогнем за привеждането на тези хора от Естония в Украйна, в случай че имат потребност от това ", сподели Лаанемец, съгласно вестника.
 Естония подготвена да връща мобилизирани украинци
Естония подготвена да връща мобилизирани украинци

След като Киев разгласи такива планове

Той сподели, че в Естония живеят 7500 украински жители сред 25 и 60 години, само че някои от тях са освободени от готовност по разнообразни аргументи.

Естонският вътрешен министър сподели, че възнамерява да уведоми публично украинските управляващи за готовността на страната да подпише нужното съглашение, с цел да даде опция на процеса, в случай че е належащо.

Естонският вестник цитира Янек Маги, началник на отдела за гранична и миграционна политика на Министерството на вътрешните работи, който споделя, че Украйна не е поискала помощ за готовност от Естония.

Изявлението идва откакто министърът на защитата Умеров сподели, че желае да вербува украинци, живеещи в чужбин а, в изявление за немската медия Die Welt на 21 декември.

Прессекретарят на Министерството на защитата Иларион Павлюк посочи, че Умеров приказва общо за значимостта на влизането в армията.
 Киев желае да активизира украинци, живеещи в чужбина? Обновена
Киев желае да активизира украинци, живеещи в чужбина?

Министерството на защитата на Украйна отхвърли сходно нещо

В момента не се води дейна полемика по отношение на набирането на украинци от чужбина, добави Павлюк.

Германия към този момент отхвърли да върне украинците в страната им , в случай че те не желаят да водят война. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР