Министерството на отбраната на САЩ заяви, че решението на Полша

...
Министерството на отбраната на САЩ заяви, че решението на Полша
Коментари Харесай

САЩ за решението на Полша: Помогна много на Украйна, има право да решава сама

Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че решението на Полша да спре да дава оръжия на Украйна е суверенно решение , оповестява CNN.

" Винаги сме казвали, че е суверенно решение за всяка страна да реши какво равнище на поддръжка ще даде ", сподели прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър на брифинг.

Райдър не сподели дали това ще накара други народи да дават повече на Украйна. Но регистрира помощта, която Полша към този момент е предоставила.

" Полша е една от водещите страни, когато става дума за даване на помощ за сигурността на Украйна - и освен помощ за сигурността, само че и във връзка с даването на забележителна филантропична помощ и поддръжка за повече от един милион разселени украинци, които са отишли в Полша вследствие на това на нашествието на Русия ", сподели той.
 Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия
Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия

Отношенията межде двете страни се обтегнаха поради разногласието за зърното

Припомняме, че Полша разгласи по-рано в четвъртък, че ще извърши единствено доставките на оръжия, контрактувани по-рано с Украйна . Това представителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер.

Изявлението му пристигна ден, откакто полските ръководещите оповестиха преустановяване на доставките на оръжие за Киев

" Полша ще прави единствено авансово контрактувани доставки на муниции и въоръжение. Включително произлизащи от контракти, подписани с Украйна ", разясни Мюлер.

Той изрази безпокойствие от " поредицата безусловно неприемливи изказвания и дипломатически жестове " на украинската страна, макар че има " най-големия задграничен контракт от 1989 година, подписан с полската оръжейна промишленост ".

Полша разгласи, че има намерение да приключи оръжейните доставки за Украйна на фона на обтегнатите връзки сред двете страни поради възбраната на Варшава за импорт на украинско зърно и последвалите

През 19-те месеца на войната в Украйна Полша бе един от най-близките съдружници на Киев, като оказваше помощ при преноса и настаняването на бежанци, както и за доставката и придвижването на оръжие за украинските въоръжени сили през своя територия.
 Полша стопира оръжейните доставки за Украйна
Полша стопира оръжейните доставки за Украйна

Напрежение пред съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР