Министерството на отбраната на САЩ закупува от Lockheed Martin Corp

...
Министерството на отбраната на САЩ закупува от Lockheed Martin Corp
Коментари Харесай

Пентагонът купува 375 изтребителя F-35 за $30 милиарда

Министерството на защитата на Съединени американски щати закупува от Lockheed Martin Corp 375 изтребителя-чудо F-35 за интервал от три години, заяви Reuters. Сумата, която за самолетите възлиза на $30 милиарда. Новината идва на фона на упованията за нарастване на цената на най-разпространената версия на самолета заради по-малките количества и инфлацията.

История на самолетите-чудо

Първият F-35A е коствал $221 милиона, когато слиза от индустриалната линия през 2007 година. Оттогава насам индустриалните количества се усилиха, което оказа помощ цената на невидимия изтребител от пето потомство да спадне до $79 милиона, защото той е спечелил купувачи.
 Изтребители знамение: какво могат американските F-35
Изтребители знамение: какво могат американските F-35

Тези самолети са най-скъпият боен план на Съединени американски щати

F-35 се предлага в три конфигурации: модел А за Военновъздушни сили на Съединени американски щати и съдружниците на Съединени американски щати, модел F-35 B, който може да се оправя с късо политане и отвесно кацане, както и самолети F-35C за кацане на самолетоносачи.

Предишната покупка

Предишната тригодишна " блокова покупка " на Пентагона, подписана през 2019 година, е за 478 изтребителя F-35, което разрешава на Lockheed да купува по-големи количества съставни елементи, с цел да понижи разноските с към 8%, до $34 милиарда, спрямо договарянето на годишни контракти.

Ръководителите на Lockheed обявиха, че всяка страна, която има изтребител F-16, предходник на F-35, е евентуален клиент. Програмата за самолети F-35 съставлява към 27% от приходите на Lockheed.

F-35 има няколко скорошни триумфа в състезания за реактивни изтребители, в това число във Финландия, Швейцария и Германия. Сред евентуалните клиенти са Гърция и Чехия.

Чуждестранните военни продажби като тези на F-35 се считат за междуправителствени покупко-продажби, при които Пентагонът работи като медиатор сред изпълнителя на отбранителни действия и задграничното държавно управление.
 Германия купува 35 американски бойни изтребители F-35
Германия купува 35 американски бойни изтребители F-35

Берлин възнамерява последователно да бракува остарелите бойни самолети Tornado
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР