Министерството на отбраната на САЩ обмисля да се сдобие през

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля да се сдобие през
Коментари Харесай

САЩ планират да разработят изкуствен интелект

Министерството на защитата на Съединени американски щати обмисля да се снабди през идващите две години с необятна мрежа от технологии на основата на изкуствения разсъдък, дронове и самостоятелни системи, с цел да противодейства на закани от страна на Китай, написа през днешния ден в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс.

Според американския ежедневник Пентагонът по-конкретно възнамерява да употребява изкуствен интелект за самостоятелни системи, с цел да открива и обезврежда противников цели. Възможно е бъдещата мрежа да включва самоуправляващи се безпилотни дронове и безекипажни катери, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега от министерството на защитата на Съединени американски щати не са дали отговор на запитването на Ройтерс за коментар.

Пентагонът възнамерява да разгласява годишния си отчет за модернизацията на китайските въоръжени сили и отбранителната им тактика в средата на идващия месец, съобщи в това време през днешния ден негов почитан високопоставен представител. Той обаче направи ангажимента, че графикът е прелиминарен и може да бъде изменен.

Миналата година министерството на защитата на Съединени американски щати предвижда в привличащия вниманието отчет, че Китай ще се снабди до 2035 година с 1500 нуклеарни бойни глави, в случай че продължава да развива своя боеприпас със сегашните темпове, отбелязва Ройтерс.

В отговор Пекин отхвърли заключенията на Пентагона и дефинира отчета като " неуместно гадаене " за модернизацията на китайските въоръжени сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР