Министерството на отбраната на САЩ не е получавало искания за

...
Министерството на отбраната на САЩ не е получавало искания за
Коментари Харесай

Пентагонът няма да удължава срока на извънредните мерки за Капитолия

Министерството на защитата на Съединени американски щати не е получавало претенции за удължение след 23 май на периода за разполагането на бойци на Националната армия на страната на територията на Конгреса, с цел да се подсигурява сигурността му. Това заяви представителят на Пентагона Джон Кирби.

" Към днешна дата в окръг Колумбия има 2149 бойци от Националната армия за застраховане сигурността на Конгреса. Очаква се тази интервенция да завърши в неделя, 23 май. И не сме получили никакви претенции за удължение на периода на пребиваването им, посочи Кърби.

През март министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин удължи крайния период за разполагане на войски в законодателната власт до 23 май, откакто получи искане от полицията на Капитолия.

Поддръжниците на републиканеца Доналд Тръмп, които се събраха на 6 януари във Вашингтон за многохилядна проява в негова поддръжка, нахлуха в Конгреса на Съединени американски щати, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори, извършени на 3 ноември.

След тези събития по периметъра на комплекса бяха инсталирани железни огради, а територията е охранявана от Националната армия на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР