Министерството на отбраната на Русия съобщава в ранните часове на

...
Министерството на отбраната на Русия съобщава в ранните часове на
Коментари Харесай

Масирана украинска атака срещу Крим и над Азовско море

Министерството на защитата на Русия оповестява в ранните часове на 5 декември за масирана офанзива с дронове към Крим и над Азовско море.

Съобщения в обществените мрежи сочат за голям брой гърмежи в Керч и Феодосия.

Според непотвърдена публично информация има попадения в кораборемонтния цех " Залив " в Керч, който беше нападнат и при започване на ноември. През септември дронове поразиха кораборемонтен цех в Севастопол, дружно с два кораба. Руските управляващи оповестяват за краткотрайното прекъсване на придвижването по Кримския мост.

През зимата Украйна ще промени тактиката си, написа един от съветниците в Офиса на украинския президент - Михайло Подоляк, в обществената мрежа Х.

" Ефективна защита в избрани региони, продължение на настъпателните интервенции в други региони, специфични стратегически интервенции на полуостров Крим и в акваторията на Черно море и укрепване на противоракетната защита на сериозна инфраструктура ", написа той.

В 649-ия ден от началото на пълномащабната война в Украйна е имало 73 директни бойни конфликта, което значи, че бойните дейности резервират своята активност. Под артилерийски и минометен обстрел са повече от 100 обитаеми места наоколо до фронтовата линия. Генералният щаб на ВСУ оповестява за по 8 отбити офанзиви край Авдеевка и край Маринка. Висока е интензивността на бойните дейности и в направленията към Купянск, Бахмут и Лиман.

На фона на бавещата се поддръжка от Запада, Украйна към този момент създава по шест самоходни гаубици " Бохдана " на месец, заяви украинският президент Володимир Зеленски в своя канал в Telegram след съвещанието на щаба. Според упованията на украинските управляващи дроновете ще бъдат главното оръжие на Русия през тази зима в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР