Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра

...
Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра
Коментари Харесай

Каракачанов: Една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа

Министерството на защитата на Република България популяризира позиция на министъра на защитата Красимир Каракачанов:

В изказване на „ Демократична България “, изразена посредством господин Велизар Шаламанов, се интерпретира тематиката с трагичния случай с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета.

Тягостно е тъкмо в деня на респект към умрелите да ставаме очевидци на такива неуместни тълкования, само че поради положителното име на починалите в случая водачи и поради достойнството на мъжете в униформа, които с достолепие не престават да извършват своя воински дълг, съм задължен да поясня следното:

„ Демократична България “ в своята позиция приказва за „ рискова съветска авиотехника “ и за „ рисково дребен брой на полетните часове “ за подготвителни полети на летците. Това изказване е добър пример за замяна на повода и следствието. Истината е, че точно поради подобен тип дългогогодишно философстване и бездействие авиотехниката бе оставена без поддръжка и бяха фрапантно лимитирани полетните часове. Така че няма по какъв начин един проблем да се лекува с още повече от същата политическа причина, която е породила този проблем.

Въпросната коалиция счита, че би трябвало да се обърнем към съдружниците по въпроса за „ рисковата съветска авиотехника “. Очевидно за тази политическа мощ е незнайна безспорната максима, че една техника е рискова най-много тогава, когато не се поддържа. Полша да вземем за пример има една ескадрила Су-22 от 18 самолета и две ескадрили МиГ-29 с общо 30 самолета. Този факт по никакъв метод не пречи на Полша да уголемява военно-техническото си съдействие със Съединени американски щати, в това число с увеличение на броя на американските вооеннослужеци на полска територия и с договаряния за закупуване на изтребители Ф-35. Словакия пък единствено преди дни разгласи идното подписване на нов контракт с Русия за обслужване и поддръжка на изтребителите МиГ-29 на страната на стойност 100 млн. евро за идващите най-малко 4 години.

Очевидно е, че има източноевропейски сътрудници от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР