Министерството на отбраната на Чехия ще започне преговори с израелското

...
Министерството на отбраната на Чехия ще започне преговори с израелското
Коментари Харесай

Железен купол ще пази небето над Чехия

Министерството на защитата на Чехия ще стартира договаряния с израелското държавно управление за закупуване на система за Противовъздушна отбрана с дребен и междинен обхват, създадена от израелската държавна компания Rafael, заяви " Ройтерс ". Агенцията се базира на чешкото министерство на защитата.

Правителството в Прага усили разноски за защита, с цел да модернизира въоръжените си сили, само че призна, че няма да извърши обещанието си като член на Организацията на Северноатлантическия контракт да похарчи 2% от брутния вътрешен артикул за защита до 2024 година

Чешкото военно министерство съобщи, че чака да бъде подписан държавен контракт с Израел при започване на 2021 година Доставките се чакат от 2023 година

Прага е избрала Противовъздушна отбрана комплексът на Rafael - Spyder.
Това е станало след събиране на офертите за 9 ракети от 7 производители.

Чехия възнамерява да похарчи 10 милиарда крони (430 милиона долара) за четири акумулатори. Всяка от тях включва радар, команден и надзорен блок.

Spyder ще размени над 40-годишна руска система за противовъздушна защита 2K12 KUB.

Припомняме, че " Железен купол " е израелска разработка с изключителна значимост за защитата и отбраната на Държавата Израел.

" Железен купол " съставлява система за противовъздушна защита против ракети и артилерийски снаряди. Системата е създадена за рекордния период от по-малко от 2,5 години от инженери на Rafael и неговите сътрудници.

„ Железният купол “ е прихванал хиляди ракети, изстреляни против Израел, като е избавил живота на безчет цивилни израелски жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР