Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи, че е постигнато споразумение

...
Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи, че е постигнато споразумение
Коментари Харесай

Азербайджан съобщи за постигане на споразумение за спиране на операцията в Карабах

Министерството на защитата на Азербайджан заяви, че е реализирано съглашение за преустановяване на антитерористичните ограничения в Карабах на 20 септември, оповестяват съветски медии.

„ Министерството на защитата на Република Азербайджан оповестява, че като взе поради апела на представители на арменските поданици на Карабах, получен посредством съветския мироопазващ контингент, е реализирано съглашение за преустановяване на локалните антитерористични ограничения на 20 септември 2023 година 13:00 ”, се споделя в известието.

В известието на военното ведомство са посочени изискванията за прекъсване на антитерористичните ограничения.

„ Формировките на въоръжените сили на Армения и противозаконните арменски въоръжени формирования, ситуирани в региона на Карабах на Република Азербайджан, поставят оръжие, напущат бойни позиции и военни постове и се разоръжават изцяло. Части на въоръжените сили на Армения напущат територията на Азербайджан, противозаконните арменски въоръжени формирования са разпуснати “, се отбелязва в изказването. Освен това, съгласно изискванията, „ всички оръжия и тежка техника се предават по едно и също време “.

„ Осъществяването на горните процеси се обезпечава в съгласуваност с съветския мироопазващ контингент “, споделиха още от ведомството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР