Министерството на отбраната е връчило заповеди за изземване на неправомерно

...
Министерството на отбраната е връчило заповеди за изземване на неправомерно
Коментари Харесай

Изземват неправомерно придобити военни имоти

Министерството на защитата е връчило заповеди за изземване на непозволено употребявани жилища. Става дума за парцели, които сега се населяват от някогашни военни или са пенсионери. По последни данни министерството е оповестило 121 свободни жилища в 14 града. Нуждаещите се обаче са доста повече – над 4000 души.

Най-много военни жилища, които могат да се наемат, има в Пловдив, Стара Загора, Карлово и Казанлък. В столицата предлагането е в кв. „ Ботунец”.

„ Необходимо е да бъде комплициран ред във воденето на парцелите. Трябва да си оправят администрацията. Никой не се е сетил да им каже какво ги чака. Когато един наемател прави трайни усъвършенствания по парцела, би трябвало да се отчетат от наемодателя”, сподели депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, представен от БНР. „ Дори да бяхме пуснали предизвестията, огромната заплаха беше да стартира едно всеобщо придобиване по отминалост. Тогава щеше да има въпроса: "Защо не сте взели ограничения и са позволили тази занемареност "”, споделя министър Красимир Каракачанов.

Голяма част от хората апелират в Административния съд заповедите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР