Министерството на отбраната е обявило конкурс за длъжността държавен експерт

...
Министерството на отбраната е обявило конкурс за длъжността държавен експерт
Коментари Харесай

МО търси археолог за модернизация на армията

Министерството на защитата е оповестило конкурс за длъжността държавен специалист в отдел „ придобиване на материални средства и услуги “ към дирекция „ публични поръчки “. С други думи става въпрос за модернизацията на армията.

Единственото, което буди неразбиране е, че за въпросната позиция в условията е записано претендентът да има умения по история и археология.

„ Надявам се „ придобиването на вещево имущество “ да не е обвързвано с разкопки и оценка на историческа стойност “, разяснява Христо Гаджев от ГЕРБ, който разгласява и документ от състезанието.

Гаджев добавя, че в  обявения на идващия ден конкурс за по-ниската служба основен специалист в същата дирекция, сходно условие няма. Не е имало и в предишни състезания в годините обратно. Още по-интересно е, че двата състезанието са оповестени по подвижност на държавни чиновници, т.е. да дойдат от друга администрация.

„ Оттук могат да се създадат два извода: МО почва нова политика по придобиване и поддръжка, която изисква характерни знания по археология и търси експерти от Министерство на културата, НИКН, музеи и други Нагласен конкурс с предупреден победител, поради който се трансформират изискванията.

Гаджев приканва министъра на защитата да вземе ограничения и да пректари конкурта, като се поправят изискванията. „ Може да потърси и кой ги е предложил. След месец ще го запитвам отново “, написа още Гаджев. 

 

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР