Министерството на образованието и науката започва преглед на учебното съдържание

...
Министерството на образованието и науката започва преглед на учебното съдържание
Коментари Харесай

Преразглеждат учебното съдържание в учебниците

Министерството на образованието и науката стартира обзор на образователното наличие по общообразователните предмети от I до X клас. В процеса ще се включат повече от 170 експерти от цялата страна – учители, методици и психолози, които ще проучват образователните стратегии по другите предмети.

Целта е да се оценят включените понятия и термини, предстоящи резултати, съществуването на връзки сред другите предмети в съответния клас, както и на връзките сред проучвания материал по един и същи предмет в разнообразни класове.

Учители, излъчени от синдикалните и работодателски организации в междинното обучение и от Регионалните ръководства на образованието ще прегледат учебниците в съответния учебен стадий – начален, прогимназиален и първи гимназиален, с цел да преценяват по какъв начин образователните стратегии са намерили отражение в наличието.

МОН ще поръча на самостоятелна социологическа организация да направи допитване. Ще бъдат интервюирани представителни извадки от 3 целеви групи – учители по общообразователни предмети от I до X клас, възпитаници от I до X клас и родители на такива възпитаници.

До десетина дни МОН ще пусне анонимна онлайн анкета измежду учениците от III до X клас в цялата страна. Тя ще бъде публикувана посредством ученическите препоръки в учебните заведения. В нея децата и младежите ще могат да оценят какъв брой комплициран е за тях образователният материал по обособените предмети, има ли задоволително време за затвърждаване на материала, до каква степен наученото ще им бъде потребно в живота и други Учениците ще бъдат питани също дали учителите им употребяват модерни способи на преподаване като работа в групи и по планове, решение на проблеми, цифрови запаси.

Попълващите анкетата няма да показват имената и учебното заведение си, само че ще означават дали живеят в огромен град, дребен град или село.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР