Министерството на образованието и науката започва да приема проекти по

...
Министерството на образованието и науката започва да приема проекти по
Коментари Харесай

МОН започва да приема проекти по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“

Министерството на образованието и науката стартира да приема планове по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “. Тя е част от общо 21 национални стратегии за развиване на образованието, които ще се извършват през 2020 година Целта ѝ е да увеличи интереса и мотивацията на учениците в региона на естествените науки, технологиите, инженерните науки и математиката, като поддържа основаването на учебни центрове с фокус върху STEM.

С 20 000 000 лв. ще се финансира построяването на до 150 учебни STEM центрове. Могат да аплайват всички държавни и общински учебни заведения в страната.

Ще се финансират планове в две категории: огромна и дребна. В огромната категория ще бъдат отпускани до 300 000 лева За нея могат да аплайват учебни заведения с повече от 300 възпитаници, които не разполагат с към този момент построен учебен STEM център.

В дребната категория ще се финансират планове на стойност до 50 000 лева Тя е за учебни заведения с по-малко от 300 възпитаници, както и към учебни заведения с повече от 300 възпитаници, в които към този момент действа построен STEM център.

Училищата ще могат да основават разнообразни типове STEM центрове: за млади откриватели, за технологии в изобретателните промишлености, за проучвателен лаборатории, класна стая за изобретателни цифрови основатели и други.

По програмата се кандидатства през особено създадена платформа – www.stem.mon.bg. На нея се намират и всички нужни документи, материали и запаси с информация за изискванията за кандидатстване и насоките за обмисляне и осъществяване на плановете. Актуална информация за осъществяването на програмата ще бъде оповестена на уеб страницата и на страницата на програмата във Facebook – Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР