Министерството на образованието и науката разпространи 8-минутно видео, което показва

...
Министерството на образованието и науката разпространи 8-минутно видео, което показва
Коментари Харесай

МОН показа как ще става тестването на децата ВИДЕО

Министерството на образованието и науката популяризира 8-минутно видео, което демонстрира малко по малко по какъв начин ще става тестването на учениците - изискването, при което те ще могат да се върнат към присъствено образование в зоните с висока заболеваемост.

Целта е децата да бъдат осведомени и да няма терзание измежду родителите.

Както " Марица " писа, тестването ще стартира от 10 ноември, първо за начален курс - в случай че до понеделник бъдат доставени тестванията по учебните заведения и в случай, че 50% от родителите в съответната паралелка са съгласни. Училището обаче има право да даде старт, когато има подготвеност, не безусловно на 10 ноември. Дадена е опция по преценка на управлението да се връщат присъствено и единствено обособени паралелки.



Тестването ще става в класната стая, в границите на 30-ина минути при започване на деня. За да не се лишава времето на първия час, ще се наложи смяна на образователния график в понеделник и четвъртък. Може да вземем за пример да се понижат часовете или междучасията или да се приложи различен метод по решение на шуколото.

В процеса се вземат участие учители и непедагогически личен състав - всички би трябвало да са със зелен документ или също да се тестват. При същото изискване се позволява помощ от здравно лице, посредник, родители-доброволци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР