Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане
Коментари Харесай

Министерството с предложение за ваканциите на учениците догодина

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за публично разискване план на график на образователното време през идната образователна година , осведомиха от пресцентъра на министерството.

Според графика четири са плануваните ваканции . Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември 2019 година , а коледната да продължи 16 дни - от 21 декември 2019 година до 5 януари 2020 година в това число. Денят 5 февруари е неучебен , преди да стартира вторият период на 6 февруари. От 11 до 20 април ще е пролетната почивка за учениците от първи до единадесети клас , а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците , които ще завършат на 14 май .

От плана излиза наяве, че на 29 май би трябвало да завърши образователната година за децата от първи до трети клас , на 16 юни - за учениците от четвърти до шести клас .
Предвижда се до 30 юни да посещават учебно заведение учениците в паралелки в спортните учебни заведения , както и всички възпитаници от 7 до 11 клас .
 iStock/Getty Images-->
Държавните зрелостни изпити са планувани за 20 май 2020 година - по б ългарски език и литература , и на 22 май - втори изпит .

Предлага се на 9 юни 2020 година да се организира Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни.

За Външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27 и 29 май . То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите образователни стратегии по тези предмети разрешава оценка на функционалната просветеност на учениците посредством тези два предмета и по тази причина отпадат изпитите " Човекът и природата " и " Човекът и общество ".

Успоредно са препоръчани за разискване и планове на графици на ученическите олимпиади , на националните надпревари, както и на надпреварите по специалности през идната образователна година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР