Министерството на образованието и науката (МОН) качи на сайта си

...
Министерството на образованието и науката (МОН) качи на сайта си
Коментари Харесай

Вижте отговорите от матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката (МОН) качи на уеб страницата си отговорите на днешната матура по български език и литература (БЕЛ). Вижте ги в този линк.
Припомняме, че по-рано на зрелостниците им се падна да пишат литературноинтерпретативно съчинение или есе по описа " Чорба от греховете на отец Никодим " на Елин Пелин. Припомнете си произведението в този материал.
А другояче изпитът се организира в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и обезпечено видеонаблюдение. Общо 23 000 квестори ще се грижат за реда на зрелостните изпити.
48 582 зрелостници бяха подали заявление за присъединяване в днешната матура, а 18 възпитаници от тази и от предишни години обаче не се явиха през днешния ден, тъй като са под карантина. Те ще държат държавните зрелостни изпити по-късно - на 27 и 28 август.
45 616 зрелостници се явиха на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература, оповестиха последните данни от Министерството на образованието и науката.
Дванадесетокласниците решаваха и тест от 40 въпроса със затворени и отворени отговори, а на 41. въпрос имаха задача да прочетат фрагменти от описа „ Чорба от греховете на отец Никодим “ на Елин Пелин и да напишат интерпретативно съчинение или есе в размер до 4 страници на тематика „ Човекът и неговите подозрения “.
Резултатите от матурата ще бъдат ясни до 15 юни. Учениците, които не са съумели да се явят през днешния ден, ще могат да положат изпит на идната сесия през август.
Анулирани са 6 изпитни работи.
Утре от 8,00 часа ще се проведат изпитите по избор - по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда и по непознати езици (без британски, който ще се организира на 4 юни). От 14 часа на следващия ден ще са изпитите по избор по математика и география и стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР