Министерството на образованието и науката е наложило три дисциплинарни наказания

...
Министерството на образованието и науката е наложило три дисциплинарни наказания
Коментари Харесай

МОН наказа трима души заради гафа с първото класиране за гимназиите

Министерството на образованието и науката е наложило три дисциплинарни санкции поради гафа с първото класиране в четири софийски гимназии с банкет след седми клас.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в столицата Ваня Кастрева е с неодобрение, а специалистите от РУО Камен Радев и Ваня Станчева са осъдени с отсрочване на покачването в сан с една година, оповестиха от МОН за OFFNews в отговор на наше питане.

Налагането на наказванията бе поискано от министър Красимир Вълчев, откакто бяха сбъркани изчисленията на баловете за Технологичното учебно заведение " Електронни системи " (ТУЕС) към Техническия университет в София, Националната природо-математическа гимназия (НПМГ), Професионалната гимназия по електроника " Джон Атанасов " и Професионалната гимназия по строителство и архитектура (паралелка „ Парково строителство “).

Едната неточност се състоеше в това, че оценката по математика не беше умножена по три, а беше взета един път, другата - че за паралелката в НПМГ с физика оценката по олимпиадата по предмета не беше удвоена, а взета един път.

Гафът сътвори огромно напрежение измежду родителите и наложи свалянето на класирането единствено час след публикуването му. Те чакаха часове, до момента в който описите още веднъж бъдат качени, а грешките - поправени.

Седмица по-късно министър Вълчев разяснява, че повода за гафа не е механически проблем, а човешка неточност и съобщи, че ще желае санкции за трима души.

Те са били наложени след инспекция на вътрешния инспекторат на Министерството на образованието и науката, а решенията към този момент са връчени на тримата чиновници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР