Министерството на младежта и спорта (ММС) не забрани изрично провеждането

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) не забрани изрично провеждането
Коментари Харесай

ММС иска разстояние между зрителите по време на мач

Министерството на младежта и спорта (ММС) не забрани категорично провеждането на надпревари навън и закрито, въпреки рекомендациите от Министерство на здравеопазването да включваха и анулация на спортни събития поради епидемиологичната конюнктура в България. Все отново рекомендацията от ММС е при опция да се отсрочват мачове, а в случай че това е невероятно - да се организират без аудитория. Но и тук има целесъобразен детайл. Защото, в случай че въпреки всичко няма по какъв начин да се проведат надпревари без аудитория, то тогава се изисква феновете да стоят на задоволително разстояние един от различен. Също по този начин с нараснало внимание ще се третират състезатели от Китай, Италия, Иран и Южна Корея - страните с най-вече регистрирани случаи на ковид.

Вчера от Българския футболен съюз въпреки всичко преустановиха временно първенствата в детския и аматьорския футбол от 6 до 11 март. За мачовете в Ефбет лига и Втора лига няма ограничавания да се организират без аудитория, като феновете бяха призовани сами да " вземат всички ограничения за запазване на здравословното си положение ". 

Ето и известието на ММС: 

" Във връзка с динамично изменящата се епидемиологична конюнктура в България и в интернационален мащаб министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до всички спортни федерации в България. В него министър Кралев акцентира ограниченията, които предлага Националният действен щаб, основан със заповед № Р-37/26.02.2020 година на министър-председателя на Република България.

От оперативния щаб оферират при опция да бъдат прекратени спортните мероприятия на закрито. При неспособност за отлагането им, следва да бъдат спазвани противоепидемичните ограничения като са обезпечени минимални санитарни условия за отдалеченост от един метър сред хората, прелиминарен скрининг за съществуване на грипоподобна симптоматика и термометриране на спортните състезатели, епидемиологично изследване за евентуален контакт с лице с потвърдена коронавирусна зараза, слагане на подобаващи места на дезинфектанти за ръце.

От Националния действен щаб оферират още провеждането на спортни мероприятия навън по опция без аудитория и с лекарски надзор на състезателите за съблюдаване на ограниченията за лична отбрана от предаване на грипен вирус и ковид.

С оглед на оповестената от Световна здравна организация неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с новия ковид, все още със заповед на министъра на опазването на здравето са разпоредени ограничения по отношение на лицата, идващи от Китайската национална република, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, които включват наложително здравно наблюдаване и наложителни здравни ограничения, като осъществяване на медицински прегледи и лабораторни проучвания, карантина за период от 14 дни в домашни условия или в лечебно заведение и други Тези ограничения са използвани по отношение на всички лица, включително и тимове на други страни, идващи в страната от посочените в заповедта наранени страни, без значение от страната, от която произлизат.

При престой на участници от засегнатите страни за подготовка за интервал по-дълъг от 14 дни в други страни, разнообразни от избраните в заповедта, при влизане в България те не подлежат на посочените нагоре ограничения.

В взаимозависимост от настоящата епидемиологична конюнктура в страната все още на осъществяване на спортните прояви ще се предлагат и спомагателни ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР