Министерството на културата е административно блато. В него има сигнали,

...
Министерството на културата е административно блато. В него има сигнали,
Коментари Харесай

Министерството на културата е административно, а не корупционно блато |

Министерството на културата е административно тресавище. В него има сигнали, тъжби и проблеми, които не са решавани с години, разгласи министърът на културата Атанас Атанасов пред бТВ.

" Там има проблеми, които са входирани преди години, на които е доста мъчно да проследиш началото ", заяви Атанасов.

При предаването на властта предходният министър проф. Велислав Минеков сподели на Атанасов, че ведомството е " тресавище, инфектирано с корупция ".

Наследникът на професора разгласи, че няма самочувствието след месец на този пост да е разкрил всички нередности, само че уточни, че е осведомен с неуредици, свързани с Националния фонд " Култура ".

" Голямата картина ще е на фокус, тъй като желаеме да свършим работа, която да създаде една постоянна основа ", уточни Атанасов за работата си като министър. 

И добави, че достъпът до просвета е най-съкровената му цел, като даде образец със себе си. Атанас Атанасов се докоснал до театъра за първи път като студент, тъй като преди това не му била дадена тази опция. Всичките му сътрудници обаче играели на сцена от деца.

" Човекът на този пост би трябвало да има едни положителни мениджърски умения, отколкото да е на върха на изкуството в избрана сфера. Надявам се, че тъкмо в този аспект бих могъл да допринеса доста за културата в страната ", заявява министърът. Добронамереността му несъмнено нямало да е единственото важно качество, само че е едно положително начало.

Преди дни при представянето на екипа си пред министерството - достъп до просвета, първокласен културен продан на интернационално равнище, както и запазване и възползване от богатото българско културно завещание. Екипът му бил стимулиран и има силата да промени средата. По думите му в този момент в сферата има доста проблеми, измежду които той посочи Коронавирус рецесията, упадъкът на смисъла да си човек на изкуството и омаловажаването на креативните специалности. Министърът съобщи, че смяната ще изисква промяна на гледните точки и взор към по-далечен небосвод.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР