Министерството на икономиката на Германия е информирало Роснефт по-рано тази

...
Министерството на икономиката на Германия е информирало Роснефт по-рано тази
Коментари Харесай

Роснефт потвърди, че Берлин обмисля изземване на германския бизнес на компанията

Министерството на стопанската система на Германия е уведомило " Роснефт " по-рано тази седмица, че обмисля експроприиране (изземване) на дялове в немските активи на компанията ( " Роснефт Германия " ), съобщи в четвъртък адвокатската адвокатска фирма на съветския петролен колос в Германия, добавяйки, че ще предприеме всички ограничения за отбрана на правата на акционерите, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Министерството е декларирало пред " Роснефт " във вторник, че в случай че Русия си възвърне контрола върху фирмите, които включват основната източногерманска рафинерия " Швед ", работата на рафинериите ще бъде застрашена, защото договорните сътрудници ще откажат да сътрудничат, се показва в изказване на правната адвокатска фирма Malmendier Legal, оповестено в LinkedIn и представено от Ройтерс.

В сряда беше обявено, че Берлин се готви за допустима национализация на немските действия на " Роснефт ", в това число неговия дял от 54,17% в берлинската рафинерия " Швед ", която държавното управление сложи под настойничество през септември 2022 година след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Оттогава Германия удължи попечителството два пъти, последно през септември 2023 година, както би трябвало да вземе ново решение през март, когато изтича актуалният настойничество.
Поради продължаващата война на Русия против Украйна, не е явно, че обстановката ще се промени, уточни още адвокатската адвокатска фирма, цитирайки икономическото министерство.

" Роснефт " ще предприеме всички ограничения, с цел да отбрани правата на своите акционери, допълват от адвокатската адвокатска фирма, добавяйки, че сходно изземване би било невиждана мярка в Германия и вечно би навредила на капиталовата сигурност в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР