Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна

...
Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна
Коментари Харесай

МФ създава единна приходна агенция, която ще обедини НАПи Агенция „Митници“

Министерството на финансите стартира работа по основаване на единна приходна организация, която ще сплоти Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “.

Във връзка с преструктурирането, министърът на финансите Асен Василев, в съгласие с министър-председателя акад. Николай Денков, през днешния ден назначи досегашният шеф на Агенция „ Митници “ Павел Тонев за собствен консултант. Той ще подкрепя работата по основаването на единната приходна организация. Директор на Агенция „ Митници “ става досегашният заместител изпълнителен шеф на ведомството Петя Банкова.

Опитът демонстрира, че единните приходни организации водят до по-ефективно администриране на приходите. Сред страните в Европейски Съюз такива са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Освен това, единни приходни организации действат в Съединени американски щати и Англия.

С друга заповед от през днешния ден министърът на финансите назначи Илка Димова за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Целта на смяната в управлението на АДФИ е усъвършенстване работата на Агенцията, за процесите па осъществяване на финансовите инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики. Илка Димова е магистър по интернационалните стопански връзки и има дълготраен управнически опит във водещи финансови институции в страната. Досегашният шеф на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР