Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на

...
Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на
Коментари Харесай

Стартира информационният сайт за въвеждане на еврото в България

Министерството на финансите започва информативен уебсайт, отдаден на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница с адрес и е да бъде потребен и сигурен източник на точна, навременна и настояща информация, да събере на едно място всички значими вести, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България, оповестиха от МФ.

Освен текстово наличие в страницата са включени и мултимедийни съставни елементи като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и други По-голямата част от информацията е показана непосредствено, без да е належащо нахлуване в дълбоки структури от страници и данни.

В особено основаната графа „ За еврото “ жителите и бизнесът ще намерят къси и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се дава информация за всички аспекти и условия, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде открита и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката „ Вярно ли е, че “. В нея посредством обстоятелства е даден отговор на някои от най-често срещаните погрешни изказвания и неоснователни терзания, свързани с присъединението на България към еврозоната. Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни, за които сме потърсили и разнообразни гледни точки в рубриката „ Експертите приказват “. В нея с къси изявленията водещи експерти – икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, разясняват за потребителите „ горещи “ тематики за резултатите и въздействието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В „ Новите пари “ са показани изображенията на сериите банкноти, направени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат жителите на страните в еврозоната. Тук може да бъде прегледана и основаната от Българска народна банка листовка на националната страна българските евромонети.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединение на страната ни към еврозоната. В специфична графа могат да се прочетат аналитични публикации и изявленията от пресата, радиостанции, малките екрани и други електронни медии, които показват мнението на ангажираните институции и експерти по тази значима за всички български жители тематика.

Страницата непрекъснато ще бъде допълвана с информация, отзиви и мнения на водещи експерти от разнообразни области, както и с последните значими за потребителите вести за процеса по въвеждане на еврото.

Приложени са стандарти и принадлежности за досегаемост, които да разрешават на посетителите в неравностойно състояние, да имат еднакъв достъп до цялата информация.

Електронната страница е създадена като част от рамков контракт сред Министерството на финансите и „ Информационно обслужване “ АД.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР