Министерството на финансите ще предостави на болницата за рехабилитация в

...
Министерството на финансите ще предостави на болницата за рехабилитация в
Коментари Харесай

Министерството на финансите отпуска заема от 750 хил. лв. на болницата в Котел

Министерството на финансите ще даде на болничното заведение за рехабилитация в Котел обещания от Здравното министерство заем от 750 000 лева Това излиза наяве от известие на МФ.

Финансовото ведомство утвърди финансовата аргументация на Министерството на здравеопазването за даване на безлихвен заем на „ Специализирана болница за рехабилитация - Котел “ ЕООД, гр. Котел, осведомят от МФ. С него се предлага на държавното управление да одобри разпореждане за спомагателни заплащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 година, предопределени за даване на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хиляди лева на болничното заведение в Котел. Срокът за възобновяване е до 31.07.2027 година

Със сумата ще се покрият просрочените отговорности на лечебното заведение, в това число и неизплатените разноски за личен състав.

Припомняме, единствено преди дни шефът на лечебното заведение сигнализира, че обещаните от Министерство на здравеопазването средства за подкрепяне на болничното заведение не са отпуснати. Той съобщи, че в случай че няма смяна, болничното заведение за рехабилитация на деца ще затвори порти на 15 април.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР