Министерството на финансите предлага промяна в Наредба Н-18, отнасяща се

...
Министерството на финансите предлага промяна в Наредба Н-18, отнасяща се
Коментари Харесай

Промени при отчитането на продажбите през електронен магазин?

Министерството на финансите предлага смяна в Наредба Н-18, отнасяща се до опциите за отчитане на продажбите през електронен магазин. Предложението е оповестено на Портала за публични съвещания на Министерския съвет.

Електронните магазини ще записват и регистрират продажбите вместо с фискален или систематичен бон, посредством различен документ, в случаите, когато е осъществено неприсъствено заплащане с кредитна или дебитна карта.

За да могат да се употребяват от оферти нов ред за вписване и отчитане на продажбите, юридическите лица ще дават спомагателна информация по отношение на електронния си магазин и за методите на заплащане в него, доставчиците на платежни услуги, с които има подписан контракт за даване на виртуален ПОС, платежните сметки, по които получават заплащания от продажбите на артикули или услуги, в това число тези, с които е виртуалният ПОС.

Предлага се удължение на периода за лицата, употребяващи интегрираните автоматизирани системи за ръководство на комерсиалната активност, за привеждане в сходство с условията на наредбата. Предлага се срокът да се удължи до 31 март 2020 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР