Министерството на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на

...
Министерството на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на
Коментари Харесай

Извънредно от Асен Василев! Голямо обещание за бюджета

Министерството на финансите поддържа Проект на решение за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния. Той е нужен, с цел да има софтуерно време, с цел да бъде признат бюджетът на България за 2023, който не беше прегледан предходната година, както е по Закона за обществените финанси.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев.
-->
Той увери, че Министерството на финансите поема ангажимент да внесе план на бюджет доста скоростно в Народното събрание, тъй че да има задоволително време той да бъде признат и обнародван до 31 юли тази година, съобщи БГНЕС.

„ Това решение дефинира последователността на заплащанията и дава опция събираните доходи да бъдат употребявани за заплащания от Закона за обществените финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за смяна на удължителния закон, което ще освободи заплащанията за общините и за здравна каса, тъй че те да могат да се извършат в цялостен размер “, сподели Василев, като уточни, че това решение следва да важи до приемането на нов бюджет, само че не по-късно от 31 юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР