Министерството на финансите на Северна Македония предостави 560 млн. евро

...
Министерството на финансите на Северна Македония предостави 560 млн. евро
Коментари Харесай

РСМ предостави 560 млн. евро за завършване на Коридор 8

Министерството на финансите на Северна Македония даде 560 млн. евро за завършването на последния сектор от железопътния Коридор 8 до границата с Република България. Средствата са обезпечени от Европейската капиталова банка в посочения размер, от Европейската банка за възобновяване и развиване.


" С това завършваме финансирането на плана за създаване на железопътната линия от Коридор 8 до границата с Република България. Осигурихме средства в размер на 175 млн. евро от Европейската капиталова банка, също 175 млн. евро от Европейската банка за възобновяване и развиване, безплатна помощ в размер на 149 млн. евро от Европейски Съюз и 60,77 млн. евро по стратегия ИПП. Това е забележителна финансова поддръжка за реализирането и завършването на този десетгодишен план ", съобщи финансовият министър Бесими.

Той добави, че с осъществяването на последната фаза на плана районен съд Македония ще получи по-добра железопътна инфраструктура, по-добри условия за работа на предприятията, по-лесен транспорт на артикули и пасажери, както и поощряване на развиването.

Този план е част от оповестения капиталов цикъл, който ще се осъществя през идващия интервал посредством обществения бранш и в същото време ще бъде мотор на икономическия напредък. В бюджета за този капиталов цикъл през идната година са планувани 733 млн. евро.

Споразуменията за заем с Европейската Инвестиционна банка и Европейската банка за развиване бяха подписани, откакто законодателните решения бяха авансово признати в Народното събрание./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР