Министерство на здравеопазването ще използва всички законови възможности МБАЛ „Проф.

...
Министерство на здравеопазването ще използва всички законови възможности МБАЛ „Проф.
Коментари Харесай

Болницата в Ловеч няма да затваря врати

Министерство на здравеопазването ще употребява всички законови благоприятни условия МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Ловеч да продължи да работи, както до момента.

Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Вчера заместник-министър Начева посети болничното заведение и на среща с управлението и екипа показа оздравителния проект на Министерство на здравеопазването за стабилизиране на структурата.

Начертаните от здравното министерство ограничения за излекуване на болничното заведение бяха подкрепени с болшинство от екипа на лечебното заведение. Част от тях плануват понижаване на леглата с 40 на 100, както и на числеността на личния състав, без обаче да бъдат съкращавани лекари. Планираното понижение ще засегне главно административния личен състав на болничното заведение.

За обезпечаване на изчезналите медикаменти и консумативи за незабавни случаи до края на месеца е реализирана сделка за подпомагане от лечебни заведения в прилежащи области.

Днес в Министерството на здравеопазването беше извършена среща и с компаниите, с които болничното заведение има подписани контракти за доставка на медикаменти и консумативи, за предоговаряне на отговорностите и за определяне на режим за тяхното погашение. Всички участвали на срещата представители на бизнеса бяха осведомени от министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила с разбора на положението на Ловешката болница и с създадения възстановителен проект.

Фирмите подписаха протокол за прекратяване на формираните изпълнителни каузи по отношение на болничното заведение, като поеха ангажимент и да не образуват нови запори върху сметките на лечебното заведение. По този метод на работещите в болничното заведение ще бъдат обезпечени нужните условия за работа, а на пациентите на регионалната болница ще бъде обезпечен съответен достъп до опазване на здравето.

Предвижда се още в края на този месец с направените средства по контракт с НЗОК и Министерство на здравеопазването да стартира постоянното заплащане на разноските за хонорари, медикаменти, консумативи и прехрана.

Министерството на здравеопазването прави всичко допустимо да запази МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “. Поради тази причина не се планува и закриване на работещи отделения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР