Министерство на външните работи на Русия обвини днес посолството на

...
Министерство на външните работи на Русия обвини днес посолството на
Коментари Харесай

Русия обвини посолството на САЩ, че се меси във вътрешните й работи

Министерство на външните работи на Русия упрекна през днешния ден посолството на Съединени американски щати в Москва, че се намесва във вътрешните работи на страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Високопоставен американски посланик е бил извикан в министерството във връзка пост в "Туитър " и материал на уеб страницата на дипломатическото посланичество, които съдържали карта с маршрута на опозиционна проява, планувана за 3 август, както и информация на съветски език за проявата. "Подчертахме, че оценяваме поместването на формираната от уредниците скица за осъществяване на нелегално мероприятие като пропаганда в интерес на присъединяване в него и апел за деяние, което съставлява опит за интервенция във вътрешните работи на нашата страна ", се споделя в известието на съветското външно министерство за срещата със съветник-посланика на Съединени американски щати Тим Ричардсън.

Руската полиция арестува над хиляда души на този митинг - следващия във връзка отхвърли на изборните управляващи да записват опозиционни претенденти за локалните избори в Москва през септември. На 2 август американското посолство помести на уеб страницата си на британски език предизвестие към жителите на Съединени американски щати да заобикалят маршрута на демонстрацията, като в текста бе маркирано, че тя не е позволена от московските управляващи, отбелязва Ройтерс.

Агенцията напомня, че обвиняването към посолството на Съединени американски щати идва ден откакто Русия упрекна немската медия Дойче веле, че също е приканвала руснаците да се причислят към антиправителствените митинги в Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР