Министерство на регионалното развитие отваря за кандидатстване европейската програма Развитие

...
Министерство на регионалното развитие отваря за кандидатстване европейската програма Развитие
Коментари Харесай

МРРБ стартира кандидатстване по новата програма „Развитие на регионите“

Министерство на районното развиване отваря за кандидатстване европейската стратегия „ Развитие на районите “ 2021 – 2027 година Общият запас по нея е в размер на над 3.6 милиарда лева, а главната й цел е облагородяването на българските райони. Акцентът е подложен върху зелените начинания.

Припомняме, че програмата бе утвърдена от Европейската комисия в края на предходната година. С над 355 млн. лева ще могат да бъдат санирани еднофамилни здания.

Близо 2.5 милиарда лв. са планувани за финансиране на концепции за Интегрирани териториални вложения (ИТИ). Единните инструкции за кандидатстване с Концепции за ИТИ са одобрени, а процедурата е публично отворена в ИСУН. Крайният период за подаване на концепции за ИТИ 27 септември 2023 година, показват от Министерство на регионалното развитие.

С публикуването на процедурата стартира осъществяването на новия метод за вложения в поддръжка на осъществяване на устойчива и уравновесена районната политика.

Новият интегриран териториален метод по своята същина е механизъм за многостепенно и многосекторно ръководство на районната политика, защото изисква ангажираност на локални, районни и национални заинтригувани страни в неговото създаване, осъществяване и наблюдаване.

Инвестиции ще се възнамеряват и извършват при съблюдаване на правилото „ изпод - нагоре " на съответната територия в партньорство и със „ споделена отговорност " в структурирането и реализирането му, отчитайки локалните потребности и капацитет. Синергичният и интегриран капиталов развой на целевите територии ще бъде реализиран посредством осъществяване на предпочитани планове в секторни политики с най-висока добавена стойност.

Повече информация за програмата, може да откриете на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие и тук.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР