Министерство на отбраната (МО) планира кои военни части може да

...
Министерство на отбраната (МО) планира кои военни части може да
Коментари Харесай

И армията не е забравена в новия план за коронавируса - за контрола на мерките

Министерство на защитата (МО) възнамерява кои военни елементи може да активизира за надзор на ограниченията според от оценката на риска. Под " риск " се схваща " възможност за унищожителни последствия или предстоящи загуби (умирания, пострадвания, увреда на собствеността и средствата за прекарване, поразяване на околната среда и икономическите активи), като резултат от естествени или човешки дейности ". Това е записано в новия държавен проект за битка с коронавирус пандемията.

Интересен факт е, че съгласно Закона за изключителното състояние армията има пълномощия да взе участие в налагането на ограничения против ковид. Според закона, армията може да оказва помощ при налагане на противоепидемични ограничения – да ревизират документи на хора и да откриват самоличността им, да задържат хора до идване на полицията – за нарушение на карантина, да стопира и моторни транспортни средства, да дежури на контролно-пропускателни пунктове и военните " да употребяват физическа мощ и помощни средства единствено когато това е безусловно належащо ". Влизането на армията в деяние става единствено с акт на държавното управление.
Къде ограниченията против COVID-19 са най-строги?
Учени от университета в Оксфорд излязоха с план, който пресмята строгостта на Коронавирус ограниченията в обособените страни.  Те са събрали...
Прочети повече
На регионално равнище, регионалният шеф провежда и управлява дейностите по предотвратяване на популацията при пандемия в региона и управлява осъществяването на превантивните ограничения за недопускане или понижаване на последствията от нея. Дейностите за подготвеност за пандемия се ползват посредством осъществяването на регионални оперативни проекти, които от време на време се развиват и обновяват според от оценката на риска.

На общинско равнище, кметът на общината провежда и управлява дейностите по предотвратяване на популацията при пандемия в общината и управлява осъществяването на превантивните ограничения за недопускане или понижаване на последствията от нея. Дейностите за подготвеност за пандемия се ползват посредством осъществяването на общински оперативни проекти, които от време на време се развиват и обновяват според от оценката на риска.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР