Министерство на иновациите и растежа отпуска 2,6 милиона лева за

...
Министерство на иновациите и растежа отпуска 2,6 милиона лева за
Коментари Харесай

Министър Пулев от Пловдив: До дни 2,7 милиона ще бъдат пренасочени към Община Карлово от МИР

Министерство на нововъведенията и растежа отпуска 2,6 милиона лв. за потърпевшите села в Карловско. Очаква се средствата да бъдат пренасочени до дни в бюджета на общината. Парите бяха планувани за реорганизация на ул. " Индустриална ", само че с тях ще се покрият и потребностите на Общината след наводненията. 
Прочетете още
„ Държавата е в положение на цялостна готовност да подпомогнем потърпевшите от наводнението в Карлово. Премиер, трима министри, армията, Министерство на вътрешните работи, институциите са на място при хората, останали без покрив. Те са в сърцата и мислите ни и на Министерски съвет в сряда обсъдихме фокусирана поддръжка за региона по всички посоки. Ще създадем нужното да се поправят материалните вреди. Държавата работи и ще окажем нужната поддръжка “, съобщи министър Пулев по отношение на потърпевшите от наводнението в Община Карлово и района. Той това по време на Единадесетия интернационален медицински конгрес на Югоизточно-европейски медицински конгрес, който се организира в Пловдив.

Информацията бе призната с овации от присъстващите, като стана ясно, че и лекарите вземат участие на доброволни начала в поддръжка на потърпевшите.

Припомняме, че преди дни ведомството разгласи, че има подготвеност да отпусне пари за финансиране на детайли от техническата инфраструктура на Общината. Парите се дават според Решение на Министерски съвет № 407 от 23.06.2022 година, с което се утвърждава сключването на два контракта - на страната с Община Карлово за финансиране на детайли от техническата инфраструктура – обществена общинска благосъстоятелност, и на страната с вложителя „ Ди Би Карго България “ ЕООД. Средствата се изплащат като насърчителна мярка по плана „ Диверсификация на съществуващото дружество на „ Ди Би Карго България “ ЕООД “ в Карлово.

На форума министърът разгласи още, че през последните години са привлечени вложения за над 1 млрд.лв. и са финансирани десетки планове за над 8 млн. лева в региона на медицината, медицинските разработки и нововъведения.

По думите му общата стойност на средствата до края на годината, които ще бъдат налични по НПВУ единствено през МИР са за 600 млн.лв. „ Заедно със средствата по структурните фондове на Европейския съюз до края на годината ще отворим процедури за българския бизнес в размер на 735 млн.лв. “, добави Пулев.

Министърът акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа ще ръководи към 7 милиарда лева през идващия програмен интервал до 2027 година Той уточни, че има две съществени стратегии за поддръжка на бизнеса, по които се работи интензивно, с изключение на Плана за възобновяване.

До 21 септември производителите на медицински и стоматологични произведения могат да аплайват по първата отворена процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/ – „ Технологична рационализация “, с общ бюджет 260 млн.лв.

Едната е новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “  с бюджет близо 3 милиарда лева Тя към този момент е подадена за утвърждение в Брюксел, като се чака осъществяването ѝ да започва до края на годината. Другата стратегия е за научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна (2021-2027г.) с бюджет малко над 2 милиарда лева Тя е за поощряване на връзката сред просвета и бизнес. „ Ще я изпратим за утвърждение и нея. Работим настойчиво и този запас да стигне до бизнеса още при започване на 2023г. “, акцентира министърът на нововъведенията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР