Министерство на електронното управление работи активно за по-добра информираност, опитваме

...
Министерство на електронното управление работи активно за по-добра информираност, опитваме
Коментари Харесай

Зам.-министър Кирилов: МЕУ работи активно за по-добра информ...

„ Министерство на електронното ръководство работи интензивно за по-добра осведоменост, опитваме се да разбираем главните дейности, които би трябвало да подхващат потребителите, с цел да са предпазени. “, това съобщи заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов.  Той добави още, че това е и ролята на страната и нейната работа не е единствено с университетите, само че и с всички образователни заведения, тъй че да предаваме освен базови познания по тематиката.

Благовест Кирилов беше посетител на провелата се Cyber Security Talk среща в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, на която участваха студенти, преподаватели, общественици и специалисти в областта на киберсигурността. „ Министерство на електронното ръководство работи интензивно върху създаването и въвеждането на цифровите студентски книжни. “, съобщи още той.

Кирилов акцентира и нуждата от по-добра връзка сред страната, бизнеса и образователните заведения в страната. Основен фактор в постигането на по-сигурна кибер среда са квалифицираните фрагменти както в държавния, по този начин и в частния бранш.  Затова и  развиването на система от профилирани образования, съдействие с образователните заведения за развиване и рационализиране на образователните стратегии, стажантски стратегии следва да са приоритет на страната. „ Само по този начин администрацията и бизнеса, ще разполагат с добре готови експерти в региона на мрежовата и осведомителна сигурност. “, сподели още заместник-министърът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР