Министерският съвет взе решение за временно закриване на Консулството на

...
Министерският съвет взе решение за временно закриване на Консулството на
Коментари Харесай

България закрива консулството си в Екатеринбург, чака Русия да закрие своето в Русе

Министерският съвет взе решение за краткотрайно закриване на Консулството на Република България в град Екатеринбург, Руска федерация. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

" Предвид ограничението до естествени и рационални рамки на съветското дипломатическо наличие в Република България и с разбирането, че двустранните връзки следва да се основават на взаимност, Република България ще закрие краткотрайно Консулството си в град Екатеринбург, Руска федерация, и чака реципрочни дейности от съветска страна във връзка с Генералното консулство в град Русе ", се показва в информацията.

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова изрази и страдание от решението на българското държавно управление в оставка да затвори консулството. " Струва ми се, че това беше преждевременно и безогледно решение. Ако консулството в Русе се намира на към четири часа път с кола от София, то консулството в Екатеринбург обслужваше големия Сибирски окръг и северната част на Казахстан, което значи, че тези всеобщи туристи, които на драго сърце от северните ширини са отишли ​​да почиват в България, в този момент няма да могат да създадат това ", сподели Митрофанова по телевизия " Россия 24 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР