Министерският съвет взе решение да даде на концесия за морски

...
Министерският съвет взе решение да даде на концесия за морски
Коментари Харесай

Дават на концесия плажовете Черноморец-юг и Равда-централен

Министерският съвет взе решение да даде на концесия за морски плаж " Черноморец-юг " в община Созопол и морски плаж " Равда-централен " в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морски плаж " Черноморец-юг " е 114 912 лева без Данък добавена стойност, а за морски плаж " Равда-централен " - 8 071 лева без Данък добавена стойност.

Морските плажове ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

Министерски съвет взе и решение за преустановяване на концесия на плаж " Лозенец-Караагач ", община Царево , област Бургас. Договорът се приключва по предложение на концесионера, който не дава плажни и/или водноатракционни услуги и не осъществя финансов доход от тях, а през по-голямата част от летния сезон морският плаж е необитаем , което прави неефективно стопанисването на морския плаж и потреблението му за плажен туризъм.

Едностранно бе преустановен и договорът за концесия за плаж " Златна рибка ", община Созопол. Прекратяването на концесионното правно отношение се постанова, защото концесионерът " АМИ ГРУП Р " ЕООД е неизправна страна по контракта, в резултат на установени систематични нарушавания на съществени нормативни и договорни отговорности.

При осъществените през 2017 година, 2018 година и 2019 година инспекции на място са открити голям брой повтарящи се нарушавания - по-малко от изискуемите избавителни постове, непълен отвод за обезпечаване през целия ден на наложителното здравно и здравно обслужване, по-малка от минималната изискуема повърхност на зоната за свободно разполагане на плажни такъми и други

Договорът за концесия за морски плаж " Златна рибка " е подписан на 1 февруари 2016 година сред Министерския съвет, представляван от министъра на районното развиване и благоустройството и " АМИ ГРУП Р " ЕООД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР