Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

Открива се процедура за възлагане на концесия за плажовете „Свети Влас-запад” и „Златна рибка“

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Свети Влас-запад ”, съставляващ морски плажове „ Свети Влас - запад 1 ” и „ Свети Влас - запад 2 ”, община Несебър, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 51 264,35 лева без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С актуалното решение се цели да се обезпечи морски плаж „ Свети Влас-запад ”, съставляващ морски плажове „ Свети Влас - запад 1 ” и „ Свети Влас - запад 2 ”, община Несебър, област Бургас, със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР