Министерският съвет разгледа и прие решение за освобождаване с възстановяване

...
Министерският съвет разгледа и прие решение за освобождаване с възстановяване
Коментари Харесай

Отпускат помощ на село Дъбравите след обявеното бедствено положение

Министерският съвет прегледа и одобри решение за освобождение с възобновяване и даване на освободени държавни запаси по искане на кмета на Община Белово инж. Костадин Варев за превъзмогване на последствията от оповестено отчасти бедствено състояние на територията на пазарджишкото село Дъбравите. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Бедственото състояние е оповестено заради повреда на довеждащ тръбопровод и помпена станция. Безвъзмездното даване на количествата бутилирана вода за питейни потребности, дезинфектанти, ръкавици и маски ще способства за застраховане потребностите на популацията на територията на селото.

Извънредната обстановка е в действие от 24 април. Заповедта по този мотив на инж. Костадин Варев вкарва в действие общинския проект при бедствия и повреди. На ВиК е разпоредено да окаже нужното подпомагане и да обезпечи водоноски с нужното количество вода за битови потребности. Отделна заповед е издадена за осъществяване на оглед и инспекция на авариралите уреди, които явно още не са пуснати още веднъж в работен режим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР