Министерският съвет прие решение за създаване на Инициативен комитет за

...
Министерският съвет прие решение за създаване на Инициативен комитет за
Коментари Харесай

Министерският съвет създаде Инициативен комитет за отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи през ВСВ

Министерският съвет одобри решение за основаване на Инициативен комитет за отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората международна война. Това оповестиха от държавната пресслужба. 

През 2023 година се навършват 80 години от Спасяването на евреите в България по време на Втората международна война. Отбелязва се героизмът и доблестта на българския народ, на видни общественици, представители на Българската Православна черква, политици, интелектуалци и жители, които отхвърлят да предадат своите еврейски сънародници и съумяват да ги опазят от лагерите на гибелта.

За достойното отбелязване на кръглата годишнина от акта на смелост и позитивен образец за опълчване на антисемитизма от българска страна, ще бъде образуван Инициативен комитет, който да създаде и предложи за приемане от Министерския съвет на Национална стратегия със събития и начинания за отбелязване на годишнината в народен и външнополитически проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР