Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон
Коментари Харесай

Гранична полиция да получи по-лесен достъп до употребата на СРС, предлага правителството

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за допълнение на Закона за специфичните разследващи средства.

Със законопроекта се предлага като субекти, които имат право да желаят потребление на специфични разследващи средства, наред с Главна дирекция „ Гранична полиция “ да се прибавят и районните дирекции „ Гранична полиция “.

Предложеното допълнение се стимулира с събитието, че седемте районни дирекции „ Гранична полиция ” дават отговор за съответната гранична зона, включително въздушната граница.

Отдалечеността на множеството районни дирекции „ Гранична полиция “ голословно усилва нужното време и запаси (финансови и човешки), свързани с настояването за потребление на специфични разследващи средства, показват от държавния пресцентър.

В заключителна наредба от законопроекта се предлага още Групово дело " Гранична полиция " да се добави като конструкция на Министерство на вътрешните работи с право на достъп до електронната осведомителна система на Българска национална банка (БНБ).

Осъществяването на тези действия цели попречване, секване, откриване и документиране на закононарушения, както и тяхното следствие, посредством събиране на задоволително доказателства с годни доказателствени средства. Неизменна част от мероприятията за цялостно и всестранно документиране на закононарушенията е точно събирането на данни от всякакво естество, включително и финансова информация, които в избран миг да послужат за задачите на доказването.

Липсата на достъп до електронната осведомителна система на Българска народна банка по член 56а, алинея 1 от ЗКИ води до неспособност да се употребяват наличните в нея данни, а това се отразява отрицателно върху пълнотата и всестранността на осъществяваните от ГДГП оперативно-издирвателни мероприятия, показват от Министерски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР