Министерският съвет прие решение за даване на съгласие за продажба

...
Министерският съвет прие решение за даване на съгласие за продажба
Коментари Харесай

MС разреши на болницата във Враца да продаде неизползваем имот

Министерският съвет одобри решение за предоставяне на единодушие за продажба на недвижими парцели, благосъстоятелност на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ АД - Враца.
Лечебното заведение е акционерно сдружение със смесено държавно и общинско присъединяване, като страната има 77.55 на 100 от капитала. Обособената част от лечебното заведение, по смисъла на § 1. т. 2 от Допълнителните разпореждания на ЗПСК, съставляват 2 едноетажни здания със застроена повърхност 562 кв. м. и 467 кв. м. с адрес бул. „ 2-ри юни “ № 66 във Враца. Сградите са с отпаднала нужда за лечебното заведение и генерират единствено разноски, заради което управлението на лечебното е декларирало предпочитание за освобождение от парцела посредством продажба.
Съгласно член 28, алинея 10 и алинея 9 от ЗПСК продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 към член 3, алинея 1 на ЗПСК, какъвто е актуалният случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитана на комерсиалното сдружение. Паричният запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство с член 105, алинея 4 от ЗЛЗ за вложения, директно свързани с предмета му на активност и/или за угаждане ползите на кредиторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР