Министерският съвет прие решение за апортиране на апаратура за диагностика

...
Министерският съвет прие решение за апортиране на апаратура за диагностика
Коментари Харесай

Апаратура за деца, купена по европроект, влиза в капитала на държавни болници

Министерският съвет одобри решение за апортиране на инсталация за диагностика и грижи за бебета в капитала на държавни лечебни заведения, излиза наяве от известие на държавната осведомителна работа.

Активите, предмет на непаричната вноска (медицинска апаратура), са добити вследствие на осъществяване на Предварително дефиниран план № 4 „ Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи “, финансиран по Програма БГ 07 „ Инициативи за публично здраве “, реализирана с финансовата поддръжка на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 година, прецизират от Министерски съвет.

Основна цел на плана, чийто бенефициент е Министерство на здравеопазването, е да способства за намаляването на броя деца с вродени болести и намаляването на детската смъртност в страната. Дейностите на плана са свързани със закупуване и доставка на съоръжение за пренатална диагностика и неонатологични грижи, както и осъществяване на образование по фетална морфология на 100 медицински експерти. В осъществяване на плана Министерството на здравеопазването закупи и достави 378 високотехнологични медицински апарата в 30 държавни лечебни заведения.

Доставената инсталация има статут на движимости - частна държавна благосъстоятелност и според Закона за държавната благосъстоятелност може да се апортира в капитала на едноличните търговски сдружения с държавно присъединяване, както и на тези със смесено държавно и общинско присъединяване, като това ще обезпечи резистентност на плана и ще подсигурява оптимални изгоди за целевите групи и полагаща се грижа за запазване и поддържане в техническа редовност и приложимост на апаратурата, коментират още от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР