Министерският съвет прие решение, с което възложи на министъра на

...
Министерският съвет прие решение, с което възложи на министъра на
Коментари Харесай

България ще предложи трима кандидати за европейски прокурор

Министерският съвет одобри решение, с което разпореди на министъра на правораздаването да сътвори комисия по подбора на претендентите за длъжността европейски прокурор от България.

Комисията би трябвало да предложи три кандидатури в период до 31 декември 2018 година Държавите-членки сами дефинират метода, по който да създадат асортимент на техните трима претенденти за европейски прокурор.

В комисията по подбора ще вземат участие заместник-министър на правораздаването, по двама членове на прокурорската гилдия и на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, шефът на Националния институт на правораздаването, и учител от Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Задачата на комисията ще е да извърши подбора на претендентите за европейски прокурор от България, съгласно изискванията на чл.16 на Регламента за определяне на засилено съдействие за основаване на Европейската прокуратура (ЕРРО), Регламент No31 (ЕИО), 11 (ЕОАЕ) по отношение на Правилника за длъжностните лица и изискванията за работа на други чиновници на Европейската икономическа общественост и на Европейската общественост за атомна сила, и критериите и условията за избор на европейски прокурори, направени от Европейската комисия.

След осъществяване на подбора, министърът на правораздаването ще внесе посочените от Комисията кандидатури за утвърждение от Министерския съвет в период до 15 януари 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР